Tre-stegslipning

  • Verkstad

Kostnadseffektivt industri- och lagergolv med exponerad ballast

Trestegslipningen är en metod som i huvudsak är en funktionell lösning med viss hänsyn till estetik.Ytan slipas i tre steg och efter det första steget appliceras en silikathärdare som förstärker och dammbinder ytan. På detta sätt uppnås jämn och lättstädad yta.

Att slipa betonggolv i syfte att användas som ”slityta” är ett hållbart alternativ, sett ur ekonomisk synvinkel och även ur miljöhänseende. Ekonomiskt för att det inte behövs läggas nya golv ovanpå, golvet håller längre och det tar mindre tid att städa golvet pga dess släta blanka betongyta.

Vid trestegslipning används inga kemikalier, endast betongförstärkare och diamanter som gör golvet ljusare, elegantare, mer motståndskraftigt och samtidigt reducerar dammutfällningar som gärna lägger sig på lagerhyllor.

Trestegslipning är lämplig på alla golv där fungerande ytskikt är ett krav.
Många golv har ytskikt som av olika orsaker släpper från underlaget. Många gånger beror detta på underliggande fukt som tränger på. Det syns överallt där färg och olika beläggningar släpper, till synes utan anledning. Det hjälper inte att bara måla om, problemet finns kvar och golven ser snart likadana ut.

En annan orsak är den porösa gjuthuden som bildas vid gjutningen finns kvar när någon beläggning utförs. Att göra rent med allehanda målartvätt, fosforsyra eller liknande är meningslöst. Den dåliga ytan finns kvar och ger inga förutsättningar att lyckas med jobbet.

Lösningen är att slipa bort gammal färg eller beläggning, få bort betonghuden och komma ner till betongen. Slipningen utförs ofta i tre steg. Är betongen dålig så läggs en betongförstärkare, som ytterligare förstärker ytan. Varierar beroende på förutsättningarna och kundens krav.

Kortfakta trestegsslipning

Enkelt och prisvärd slipning för alla ytor som inte behöver högsta finish.

  • Fördelar: Golven blir dammfria o jämna vilket är bra för arbetsmiljön, personal, truckar och utrustning.
  • Funktion: Trestegslipningen är huvudsakligen en funktionell lösning med en viss hänsyn till utseende.Ytan slipas i tre steg. Efter det första steget läggs en betongförstärkare. Gör betongen upp till fem ggr starkare och förbättrar slutresultatet. Ytan blir jämn och lättstädad.
  • Slitstyrka: Slipningen förstärker betongytan, vilket gör att den klarar kraven som ställs på golv.
  • Lång livstid: Trestegslipningen är en behandling av betongplattan och får därför en mycket lång livstid, vilket ger en låg livscykelkostnad
  • Underhåll: Ytan städas med vanliga städprodukter och rutiner. Användning av stensåpa rekommenderas.
  • Finish: Trestegslipningen ger en matt yta och exponering av ballasten.

 

Bildgalleri


Warning: Undefined variable $post_id in /data/4/8/483de4ad-e5f6-421c-a159-569ba08a4eae/specialentreprenader.se/public_html/wp-content/themes/specialen/content-mer.php on line 78