Mer om mattvätt

Varje år utför vi mattvätt på mängder av textilgolv. Rena och fina mattor ger en hel del i utbyte för våra kunder. Genom att få mattvätt utfört på sina textila golv får kunderna en bättre inomhusluft för att tvätting får upp damm och smuts ur mattorna. Rena mattor ger dessutom ett fräscht intryck för personal och kunder. Mattor med regelbunden mattvätt är även lättare att dammsuga och håller sig därigenom fräscha år efter år.

Vi anser att heltäckningsmattor är hälsosamma. Man halkar inte på dem, mattorna är mjuka att gå på och spar lederna. Dessutom binder mattorna damm, till skillnad från hårda golv där dammet lättare yr omkring. Naturligtvis skall heltäckningsmattor vårdas/tvättas liksom alla andra golv. Vi utför vanligtvis mattvätt åt våra kunder en eller ett par gånger per år.

En textilmatta skall dammsugas med borstvalsdammsugare eller borstvalsmunstycke, en dammsugare som borstar upp damm och smuts ur mattan. Mattan skall även tvättas ren ibland och då kommer vår mattvättsmetod till sin rätt. Vi sköljer mattorna helt rena och suger direkt efteråt upp rester och smuts med ett kraftigt vacuumsug. Svårigheten med att tvätta mattor är att skölja helt rent och därefter suga upp resterna i mattan. Lämnas exempel mattvättmedel kvar i mattan, så binder detta till sig smuts igen och det fräscha utseendet varar inte länge. Dessutom gör smutsen att mattan slits. En dåligt sköljd matta håller inte lika länge som en riktigt ren. Vår mattvätt metod är en garanti för professionell mattvätt.

Mattvätt utförs med en unik egenutvecklad mattvättmaskin som tillsammans med många års erfarenhet av djuprengöring av textilgolv, skapar trygghet och rena golv. Metoden har en unik förmåga att skölja mattan med rent, tempererat vatten och samtidigt suga upp smutsvatten och rengöringsmedel via ett mycket kraftigt vacuumsug. Vi har kapacitet att tvätta tusentals kvadratmeter över exempelvis en helg. Med torktider på mellan 2 och 6 timmar efterlämnar vi ingenting annat än rena mattor!

Vi anser att man skall följa ledande golvtillverkares rekommendationer när det gäller intervaller av mattvätt/periodiskt underhåll av textilgolv. Golvbranschens Riksförbund (GBR) skriver så här gällande tvätt av mattor

”Egentlig tvättning bör ske så ofta att mattan aldrig upplevs som smutsig eller minst en gång per år. Olika mattor kräver olika tvättmetoder”.

Läs gärna mer på GBR`s hemsida. Vi tvättar även textila möbler med samma metod. Möblerna blir lika väl sköljda som mattorna – du känner på lukten att inget tvättmedel finns kvar. Det doftar bara rent.